Translate

Yemekleri

                                            Kore’de Yemek Kültürü


        Kore Mutfağı önceleri büyük ölçüde sebzeye dayanırdı. Şimdi ise et ve sebze hemen hemen eşit ölçüde kulanılmaktadır. Kore yemeklerinde sarımsak, zencefil, soya sosu, kızarmış kırmızı biber, susam ve susam yağı çok kullanılır. Kore yemekleri genellikle ızgara, haşlama, buğulama, kavurma ve kızartma yöntemleri ile pişirilir. Ama en sık kullanılan yöntem tavada kızartma ve kavurmadır. Kore'nin güneyinde yemekler daha tuzlu, daha acı ve baharatlıdır. Pişirme yöntemleri de daha farklıdır.Korelilerin milli yemekleri ‘Kim chi’ denilen baharatlı bir turşudur. Bu turşu karda ve donda insanı tok tutan ve ısıtan bir besin maddesidir. Bu baharatlı turşu hemen her yemeğin yanında olur.(Alıntı)











İrem Ulusoy.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder