Kore’de
Yemek Kültürü
Kore Mutfağı önceleri büyük ölçüde sebzeye dayanırdı. Şimdi
ise et ve sebze hemen hemen eşit ölçüde kulanılmaktadır. Kore yemeklerinde
sarımsak, zencefil, soya sosu, kızarmış kırmızı biber, susam ve susam yağı çok
kullanılır. Kore yemekleri genellikle ızgara, haşlama, buğulama, kavurma ve
kızartma yöntemleri ile pişirilir. Ama en sık kullanılan yöntem tavada kızartma
ve kavurmadır. Kore'nin güneyinde yemekler daha tuzlu, daha acı ve
baharatlıdır. Pişirme yöntemleri de daha farklıdır.Korelilerin milli yemekleri ‘Kim
chi’ denilen baharatlı bir turşudur. Bu turşu karda ve donda insanı tok tutan
ve ısıtan bir besin maddesidir. Bu baharatlı turşu hemen her yemeğin yanında
olur.(Alıntı)
İrem Ulusoy.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder